Peste 1.200 de persoane cu functii de conducere au fost anchetate de Departamentul National Anticoruptie (DNA), de la inceputul anului, in urma unor informatii furnizate de politisti. Potrivit raportului intocmit de IGPR, in primele 8 luni ale anului
Peste 1.200 de persoane cu functii de conducere au fost anchetate de Departamentul National Anticoruptie (DNA), de la inceputul anului, in urma unor informatii furnizate de politisti. Potrivit raportului intocmit de IGPR, in primele 8 luni ale anului, au fost trimise spre instrumentare procurorilor de doua ori mai multe dosare, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2004. Nici cazurile de mare coruptie nu au scapat de vigilenta ofiterilor Internelor, cele 147 de cauze inregistrate fiind cu 126% mai multe decat anul trecut. Alte 1.601 dosare de coruptie au fost solutionate prin inaintarea catre alte structuri ale Parchetului. De asemenea, spun politistii, ca urmare a cresterii calitatii informatiilor obtinute si a actelor de procedura intocmite, s-a dublat numarul autorilor trimisi in judecata, la 720, fata de 354 in primele luni ale anului trecut. In aceeasi perioada, politia a cercetat 4.275 persoane, dintre care 1.209 indeplineau functii de conducere. Dintre coruptii depistati, 83 sunt alesi in organele legislative centrale si locale, 371 fac parte din categoria functionarilor publici, iar 239 sunt sefi de societati comerciale, regii autonome si companii nationale. Dosarele inaintate de Politia Romana catre DNA au ca obiect 5.848 de fapte: 1.678 de infractiuni de luare de mita, 2.042 cazuri de dare de mita, 750 de infractiuni de trafic de influenta, 125 cauze de primire de foloase necuvenite si 1.253 de alte infractiuni conexe infractiunilor de coruptie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.