Liderii sindicatelor din Educatie afirma ca demisia de onoare a ministrului Mircea Miclea este un act justificat, cat timp fondurile alocate invatamantului sunt atat de mici incat pun in pericol buna functionare a sistemului si spun ca sustin pozitia
Liderii sindicatelor din Educatie afirma ca demisia de onoare a ministrului Mircea Miclea este un act justificat, cat timp fondurile alocate invatamantului sunt atat de mici incat pun in pericol buna functionare a sistemului si spun ca sustin pozitia lui, prin protestele deja programate.
Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater" il felicita pe ministrul Educatiei pentru demisia de onoare, a declarat Razvan Bobulescu, presedintele organizatiei, care spune ca Miclea este primul demnitar din invatamant care face un astfel de gest. Bobulescu a anuntat ca, si dupa aceasta decizie a lui Mircea Miclea, membrii sindicatelor afiliate la "Alma Mater" vor participa la actiunile de protest programate sa aiba loc astazi in mai multe judete ale tarii, una din cereri fiind majorarea la sase la suta din PIB a alocatiilor pentru Educatie.
Aurel Cornea, liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), s-a declarat "profund mahnit" de plecarea lui Mircea Miclea de la conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii, in conditiile in care acesta doreste "o reforma reala si profunda in invatamant". El a aratat ca FSLI - care va participa astazi la protestele sindicalistilor organizate in mai multe orase din tara - va sustine, ca si ministrul Educatiei, majorarea bugetului pentru invatamant peste limita prevazuta in proiectul de buget pe 2006 aprobat de Guvern, luni seara. "A demisionat pentru ca Guvernul si actuala putere nu isi respecta angajamentele facute prin programul de guvernare si prin cel electoral cu privire la asigurarea unor sume minime, decente, necesare pentru bunul mers al scolii romanesti", a declarat Aurel Cornea. Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret", a declarat ca demisia ministrului Miclea "este un gest de onoare intrucat, intr-adevar, cu un asemenea buget, practic invatamantul nu poate functiona si ar fi gestionat un domeniu in stare de nefunctionalitate". "Inteleg ca un ministru care gestioneaza un anumit domeniu nu poate fi indiferent. Mai mult, cel care va veni, sa nu accepte sa-l preia cu asa bani putini. Vom continua actiunile prin actiuni de protest, pentru ca subfinantarea este atat de cronica incat s-a ajuns la colaps si nu se poate continua asa", a spus Isvoranu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.