Patronatele si reprezentantii mediului de afaceri au solicitat ministrului de stat Gheorghe Copos continuarea si eficientizarea dialogului social, atat la nivelul ministerelor, cat si la nivelul Guvernului, subliniind necesitatea elaborarii unei stra
Patronatele si reprezentantii mediului de afaceri au solicitat ministrului de stat Gheorghe Copos continuarea si eficientizarea dialogului social, atat la nivelul ministerelor, cat si la nivelul Guvernului, subliniind necesitatea elaborarii unei strategii fiscale viitoare, care sa asigure stabilitatea si predictibilitatea climatului de afaceri, informeaza un comunicat al Guvernului.
Acestia au solicitat, de asemenea, crearea unor conditii de piata concurentiala pentru toti operatorii, indiferent de forma de proprietate sau de organizare si au propus masuri de crestere a incasarilor la bugetul de stat, in conditii de suportabilitate pentru mediul de afaceri. A fost subliniata ingrijorarea fata de propunerea de impozitare a imobilizarilor corporale ale persoanelor juridice, precum si fata de cresterea cotei de impozitare a dividendelor la 16 la suta. In acest context, reprezentantii mediului de afaceri au propus instituirea unei cote reduse de TVA pentru constructii, modificarea procedurii de rambursare a TVA-ului si plafonarea cresterii taxelor locale.
In domeniul accizelor, acestia au propus crearea de conditii de autorizare a antrepozitelor fiscale in domeniul produselor accizabile, perceperea accizei pentru benzina si motorina la nivelul livrarii la pompa a acestor produse, precum si egalizarea nivelului de accize calculate pentru benzina si motorina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.