Intelegerile in Coalitie dureaza doar cateva ore. Daca luni seara partidele la guvernare parea ca sunt de acord cu inlocuirea imediata a presedintilor de Consilii Judetene, ieri PD si PC sustineau contrariul. Formatiunile din arcul guvernamental isi
Intelegerile in Coalitie dureaza doar cateva ore. Daca luni seara partidele la guvernare parea ca sunt de acord cu inlocuirea imediata a presedintilor de Consilii Judetene, ieri PD si PC sustineau contrariul. Formatiunile din arcul guvernamental isi mentin hotararea de a modifica Legea administratiei publice locale, astfel incat presedintii si vicepresedintii de Consilii Judetene sa poata fi schimbati inainte de expirarea mandatului, declara, luni seara, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu.
Ieri, insa, liderii PD si cei ai PC si-au schimbat punctele de vedere. Vasile Blaga a declarat ca sustine in continuare ca schimbarea presedintilor de Consilii Judetene, prin votul majoritatii consilierilor, sa fie valabila incepand cu 2008.
"N-as vrea sa vorbesc pe aceasta tema. Eu sunt in grafic cu ceea ce am discutat la Brasov, de comun acord cu toti reprezentantii administratiei publice locale", a mai spus Blaga. La intrunirea de la Poiana Brasov, ministrul a sustinut opinia sefului statului, care aprecia ca schimbarea sefilor de CJ inainte de expirarea mandatului este "toxica".
Si reprezentantii PC s-au razgandit in numai cateva ore. "Punctul nostru de vedere este ca ar trebui ca presedintii de Consilii Judetene sa se schimbe la mandatul urmator", a spus deputatul convservator Bogdan Ciuca.
Cu toate acestea, Emil Boc declara ca punctul de vedere al PD si al Coalitiei cu privire la schimbarea presedintilor Consiliilor Judetene ramane neschimbat. Totusi, el isi nuanteaza declaratiile, pentru ca un simplu calcul dovedeste ca nu in toate cazurile puterea va putea sa-i inlocuiasca pe oamenii PSD din teritoriu.
"Nu vreau sa se inteleaga faptul ca dorim o vanatoare de vrajitoare impotriva presedintilor PSD de Consilii Judetene. Acestia pot ramane foarte bine in functii acolo unde guverneaza la nivel local cu alte forte politice, altele decat cele aflate in coalitie. Ar fi normal sa se impuna principiul conform caruia majoritatea guverneaza, iar minoritatea sta in opozitie", a declarat, ieri, liderul PD.
El a adaugat ca, acolo unde este in minoritate la nivelul Consiliilor Judetene, coalitia va ramane in opozitie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.