Actionarii Impact au aprobat contractarea mai multor imprumuturi, in valoare totala de peste 25 de milioane euro, pentru restructurarea portofoliului de credite si finantarea proiectelor companiei, precum si initierea unei emisiuni de obligatiuni in
Actionarii Impact au aprobat contractarea mai multor imprumuturi, in valoare totala de peste 25 de milioane euro, pentru restructurarea portofoliului de credite si finantarea proiectelor companiei, precum si initierea unei emisiuni de obligatiuni in valoare maxima de 12 milioane de euro.
Restructurarea partiala a portofoliului de credite presupune fonduri in valoare de 14 milioane de euro, atrase printr-un credit in euro acordat de BancPost, cu posibilitatea convertirii in lei la o data ulterioara. Imprumutul va fi rambursat in cel mult sapte ani, iar dobanzile se vor situa la EURIBOR (dobanda medie pe piata monetara din zona euro) la trei luni plus o marja de 3,75 puncte procentuale pe an (in euro) si BUBOR (dobanda medie pe piata romaneasca) la trei luni plus o marja de 3 puncte pe an (in lei). Pentru finalizarea imobilului de birouri Construdava, proiect dezvoltat in Bucuresti, Impact va contracta de la BCR un credit in valoare de 9,6 milioane de euro, la dobanda EURIBOR la sase luni plus o marja de 4,5 puncte si o perioada de rambursare de 10 ani.
Continuarea lucrarilor de constructie a imobilelor cu finantarea initiala a clientilor de catre MTS Leasing, firma aflata in faliment, va beneficia de fonduri in valoare de 1,8 milioane euro, asigurate prin contractarea unui imprumut acordat de Piraeus Bank in conditiile unei dobanzi EURIBOR la o luna plus o marja de 4 puncte si o perioada de rambursare de cel mult 12 luni. Totodata, Impact va emite obligatiuni sub forma de plasament privat negarantat, cu o valoare cuprinsa intre 6 si 12 milioane de euro si o maturitate de 4-6 ani, pentru achizitia de terenuri si dezvoltarea de proiecte imobiliare. Alte decizii adoptate de actionarii Impact au vizat participarea companiei la infiintarea unor firme de finantare si dezvoltare de proiecte imobiliare, valoarea fondurilor alocate de Impact fiind de cel mult 5 milioane euro pe proiect, precum si garantarea unui credit in valoare de 7 milioane de euro acordat de Raiffeisen Bank firmei Imobilia Credit, unde compania este actionar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.