Aproape 230 de muncitori de la Sucursala Transport Tehnologic si Mentenanta (STTM) Targu-Mures a Romgaz au declansat ieri o greva spontana, solidarizandu-se cu 18 angajati carora le-au expirat contractele individuale de munca incheiate pe perioada de
Aproape 230 de muncitori de la Sucursala Transport Tehnologic si Mentenanta (STTM) Targu-Mures a Romgaz au declansat ieri o greva spontana, solidarizandu-se cu 18 angajati carora le-au expirat contractele individuale de munca incheiate pe perioada determinata. Muncitorii au blocat poarta societatii, astfel ca masinile programate pentru interventii - peste 20 - nu au mai putut iesi pe teren. Reprezentantii Romgaz acuza Sindicatul Extractie Gaze Naturale Targu-Mures ca genereaza tensiuni intre angajator si angajati, incercand sa forteze mana conducerii societatii sa le transforme contractele de munca in contracte pe perioada nedeterminata. Seful Directiei Juridice si Organizare din cadrul Romgaz Medias, Francisc Antal, care a sosit de urgenta la Targu-Mures, a afirmat ca greva declansata spontan este ilegala. El a mai spus ca se intentioneaza deschiderea unei actiuni penale impotriva celor 18 angajati. De cealalta parte, insa, liderul Sindicatului Extractie Gaze Naturale Targu-Mures, Alexandru Dambean, sustine ca schema de personal este subdimensionata si ca i-a trimis ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, o solicitare referitoare la majorarea fondului de salarii, mai ales ca societatea inregistreaza profit.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.