Senatorul PRM Gheorghe Funar cere ca parlamentarii care voteaza in locul colegilor sa fie pedepsiti cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Primii vizati sunt trei senatori din Alianta D.A., impotriva carora a inaintat ieri procurorului general de pe langa
Senatorul PRM Gheorghe Funar cere ca parlamentarii care voteaza in locul colegilor sa fie pedepsiti cu inchisoare de la 3 la 10 ani. Primii vizati sunt trei senatori din Alianta D.A., impotriva carora a inaintat ieri procurorului general de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala. Potrivit liderului PRM, senatorii Radu Berceanu, Teodor Melescanu si Puiu Hasotti "se fac vinovati de savarsirea infractiunii de fals privind identitatea", pentru ca au votat de mai multe ori cu cartelele apartinand colegilor de partid care nu erau in sala. Funar a invocat art. 239 din Codul penal, privind tentativa, tainuirea si favorizarea. Potrivit acestui articol, "tainuirea si favorizarea infractiunilor prevazute in acest titlu se pedepsesc cu inchisoare stricta de la 3 la 10 ani". Senatorul PRM a adus in sprijinul solicitarii sale faptul ca senatorii acuzati de frauda prin vot multiplu "cu mana lunga sau cu mana scurta" nu au facut nici o dezmintire, nu au avut nici o reactie, nici de la microfoanele Parlamentului, nici in presa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.