Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat un numar de 777 dispozitii, in valoare de peste 65 milioane lei RON si peste 100.000 dolari, emise de primarii sau conducatorii altor institutii publice, ca masuri reparatorii p
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a inregistrat un numar de 777 dispozitii, in valoare de peste 65 milioane lei RON si peste 100.000 dolari, emise de primarii sau conducatorii altor institutii publice, ca masuri reparatorii prin echivalent pentru bunurile care fac obiectul Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, informeaza un comunicat al AVAS. Conform articolului 1 din Legea nr. 10/2001, principiul instituit de lege este restituirea in natura, iar cand aceasta nu este posibila, se vor stabili masuri reparatorii prin echivalent, prin compensare cu bunuri si servicii, acordarea de actiuni la societatile comerciale tranzactionate pe piata de capital, titluri de valoare nominala folosite exclusiv in procesul de privatizare sau despagubiri banesti. Toate aceste masuri pot fi si combinate (art. 1 alin. 3 din Legea nr. 10/2001).
Prin publicarea in Monitorul Oficial a Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietatii si Justitiei, s-a hotarat ca masurile reparatorii prin echivalent vor consta in titluri de despagubire, ce vor fi convertite in actiuni emise de Fondul Proprietatea. Notificarile nesolutionate pana in prezent urmeaza a fi analizate in conformitate cu noile dispozitii legale prevazute de Legea nr. 247/2005.
Pe baza noilor prevederi, AVAS emite decizii de propunere de acordare a masurilor reparatorii, in conformitate cu prevederile art. 6 si art. 29 din lege, decizii de acordare a masurilor reparatorii, in conformitate cu prevederile art. 31 din lege, precum si decizii de respingere, in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.