Mai mult de 1.200 de persoane ale caror case au fost distruse in urma inundatiilor locuiesc inca in corturi sau adaposturi improvizate langa locuintele avariate, fiind necesar ca autoritatile sa asigure cazarea pe timpul iernii pentru 342 de familii

Mai mult de 1.200 de persoane ale caror case au fost distruse in urma inundatiilor locuiesc inca in corturi sau adaposturi improvizate langa locuintele avariate, fiind necesar ca autoritatile sa asigure cazarea pe timpul iernii pentru 342 de familii sinistrate.
Conform datelor prezentate la videoconferinta cu prefectii, ieri, de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, din totalul celor 8.736 persoane evacuate din cauza inundatiilor, 3.010 sinistrati locuiesc la rude, iar 4.482 persoane sunt cazate in spatiile puse la dispozitie de administratia publica locala - spitale, tabere scolare, gradinite, camine culturale, scoli, camere inchiriate.
Alte 1.244 de persoane sunt cazate inca in corturi sau locatii improvizate pe langa locuintele avariate.
Ministrul Blaga a cerut prefectilor sa asigure cazarea sinistratilor, pe timpul iernii, in rulote sau case modulare care sa poata fi usor montate, in special in localitatile Gura Vaii (judetul Bacau) si Ivesti (judetul Galati), precum si in judetul Ilfov.
Inundatiile inregistrate in acest an au produs pagube totale de 59.752 de miliarde de lei vechi, dintre care 17.643 de miliarde de lei vechi in perioada aprilie-mai, 23.942 de miliarde de lei vechi in luna iulie, 12.861 de miliarde de lei vechi in luna august si 5.304 de miliarde de lei vechi in luna septembrie. De anul viitor, locuintele se vor asigura obligatoriu. Pentru incheierea politei, acestia vor trebui sa se adreseze societatilor abilitate de Comisia de supraveghere a asigurarilor din localitatile de domiciliu. Consilierul Mircea Popescu, de la Ministerul Administratiei si Internelor, a declarat pentru Radio Total ca valoarea asigurarii este data de valoarea de impozitare a locuintei.
Suma maxima pentru care se incheie polita este de 15.000 de euro. Asigurarile private de locuinte raman o alternativa a celor obligatorii.

Cristina Popescu

Blaga, nemultumit de intarzierea si prestatia prefectilor


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.