Statele Unite ale Americii sunt pregatite sa reduca, in urmatorii cinci ani, subventiile agricole cu 60%, urmand ca, in final, sa le elimine total, in schimbul unor masuri similare venite din partea UE si a Japoniei, a afirmat reprezentantul comercia
Statele Unite ale Americii sunt pregatite sa reduca, in urmatorii cinci ani, subventiile agricole cu 60%, urmand ca, in final, sa le elimine total, in schimbul unor masuri similare venite din partea UE si a Japoniei, a afirmat reprezentantul comercial american Rob Portman, citat de Reuters. Aceste masuri au rolul de a debloca discutiile din cadrul rundei de negocieri de la Doha, lansata de Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), privind diminuarea barierelor comerciale. Propunerea SUA va fi analizata in cadrul unor dezbateri ce au loc la Zürich, incepand de ieri, la care au fost invitati 15 membri ai OMC, respectiv SUA, UE, Australia, Brazilia si Canada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.