Doi europarlamentari, membri ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European au mers, ieri, la Remetea, in judetul Harghita, pentru a studia posibilitatea initierii unui proiect-pilot in agricultura prin comasarea unor terenuri. Cei doi europ
Doi europarlamentari, membri ai Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European au mers, ieri, la Remetea, in judetul Harghita, pentru a studia posibilitatea initierii unui proiect-pilot in agricultura prin comasarea unor terenuri. Cei doi europarlamentari - Theo Meisen, membru in cadrul Adunarii Generale a Parlamentului Consiliului European, din Elvetia, si Alfred Sixto, secretar in cadrul Comisiei pentru protectia mediului, agricultura si dezvoltare regionala a Consiliului Europei - au declarat, duminica seara, ca proiectul se refera la posibilitatea comasarii unor terenuri legate intre ele cu un sistem de drumuri, scopul fiind eficientizarea productiei agricole. Comuna Remetea, aflata in zona Gheorgheni, a fost aleasa pentru ca are terenuri impartite in mai multe parcele. In zona se cultiva indeosebi cartofi si cereale, cu exceptia porumbului, cei circa 6.000 de locuitori avand cate 8-10 parcele in locuri distincte, totalizand aproximativ 4-5 hectare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.