Directia Regionala Vamala (DRV) Timisoara are de recuperat peste 500 de miliarde de lei vechi (ROL) de la peste 1.600 de firme, transmite corespondentul Rompres. Potrivit reprezentantilor DRV Timisoara, inspectorii vamali care au pornit sa recupereze
Directia Regionala Vamala (DRV) Timisoara are de recuperat peste 500 de miliarde de lei vechi (ROL) de la peste 1.600 de firme, transmite corespondentul Rompres. Potrivit reprezentantilor DRV Timisoara, inspectorii vamali care au pornit sa recupereze datoriile nu reusesc sa gaseasca sediile a peste 300 dintre societati, care au acumulat, in total, debite la bugetul de stat de aproximativ 155 de miliarde ROL. Directorul adjunct al DRV Timisoara Nicolae Stoican a anuntat, luni, ca autoritatile fiscale si vamale vor sa elimine de pe piata firmele fantoma, care se ocupa doar de inselarea statului roman si a altor companii. Oficialul vamal a explicat ca Ministerul Finantelor a decis, in acest scop, crearea unei liste a firmelor inactive din punct de vedere fiscal, in asa fel incat toate actele si contractele incheiate de o societate trecuta intr-un asemenea document sa fie nule de drept. Referitor la cele 1.600 de firme, directorul adjunct al DRV Timisoara a spus ca, in general, acestea si-au deschis un punct de lucru, dupa aceea au facut multe importuri si, prin diverse tertipuri permise de lege, au amanat plata taxelor vamale. Stoican a precizat ca, din pacate, inspectorii vamali care au mers in control la sediile societatilor mentionate au constatat ca acestea nu au functionat la adresele comunicate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.