Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a sosit ieri la Belgrad pentru a deschide oficial negocierile referitoare la stabilirea unor relatii mai stranse intre Serbia-Muntenegru si Uniunea Europeana, informeaza Mediafax, citand agentiile de pr
Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, a sosit ieri la Belgrad pentru a deschide oficial negocierile referitoare la stabilirea unor relatii mai stranse intre Serbia-Muntenegru si Uniunea Europeana, informeaza Mediafax, citand agentiile de presa internationale. Aceasta vizita intervine dupa ce ministrii de Externe ai statelor membre UE au fost de acord cu negocierea unui acord de stabilitate si asociere cu Serbia-Muntenegru, ca prim pas catre aderarea la organismul comunitar. Decizia UE "reprezinta dovada ca suntem pregatiti sa ajutam Serbia-Muntenegru, daca ea va face progrese sa isi realizeze perspectivele europene", a declarat, inaintea sosirii la Belgrad, Olli Rehn, postului sarb de radio independent B92. "Belgradul este pregatit pentru negocieri", a afirmat, la randul sau, vicepremierul sarb Miroljub Labus. "Am realizat tot ce ne-a fost cerut si suntem pregatiti sa continuam schimbarile politice si economice", a mai subliniat el. Olli Rehn urma sa se intalneasca, ieri, cu presedintele Serbiei-Muntenegru - Svetozar Marovici, cu presedintele sarb - Boris Tadici - si cu premierii sarb si muntenegrean - Vojislav Kostunica si Milo Djukanovici.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.