Conducerea Camerei a aprobat, ieri, cererea a patru comisii, precum si a deputatului PC Nicolae Popa, privind invitarea guvernatorului BNR Mugur Isarescu pentru a prezenta politica monetara si financiara pe anii 2005-2006, precum si modul in care pol
Conducerea Camerei a aprobat, ieri, cererea a patru comisii, precum si a deputatului PC Nicolae Popa, privind invitarea guvernatorului BNR Mugur Isarescu pentru a prezenta politica monetara si financiara pe anii 2005-2006, precum si modul in care politica BNR a influentat exporturile in 2005. "Am rugat Secretariatul General sa se puna de acord cu domnul guvernator asupra unui program in care sa vina in Parlament", a declarat vicepresedintele Camerei Deputatilor, Miron Mitrea. El a precizat ca guvernatorul BNR nu este subordonat Parlamentului, asa cum este subordonat Guvernul. In consecinta, in cadrul Biroului Permanent s-a insistat asupra formularii folosite, cazandu-se de acord ca guvernatorul "sa fie invitat", si nu sa i se solicite prezenta. Comisia de Buget-Finante, Comisia de Politica Economica, Comisia pentru Industrii si Comisia pentru Agricultura au solicitat invitarea guvernatorului Mugur Isarescu la o sedinta comuna a acestora in vederea prezentarii politicii monetare si financiare pentru anii 2005-2006. Cele patru comisii stabilisera ca sedinta comuna sa aiba loc in data de 13 octombrie 2005.
Totodata, deputatul PC, Nicolae Popa, a solicitat convocarea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, in saptamana 10-15 octombrie, pentru a prezenta plenului Camerei "problemele grave care au fost generate de cursul valutar si pentru a explica in amanunt urmarile dezastruoase ale masurilor luate in ultima perioada", legate, in special, de influentarea in mod negativ a activitatii exportatorilor in anul in curs.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.