Prima saptamana a lunii octombrie a deschis seria achizitiilor planificate pentru ultimul trimestru al anului 2005, autoritatile contractante tranzactionand peste 11 milioane de dolari, in cadrul celor 25 de proceduri de achizitii si vanzari gazduite
Prima saptamana a lunii octombrie a deschis seria achizitiilor planificate pentru ultimul trimestru al anului 2005, autoritatile contractante tranzactionand peste 11 milioane de dolari, in cadrul celor 25 de proceduri de achizitii si vanzari gazduite in ringul bursier.
Cele mai importante licitatii prin care s-a ridicat valoarea totala a tranzactiilor din ringul bursier au fost procedurile de achizitie de reparatii planificate pentru vagoane calatori, adjudecate la suma de peste 6,4 milioane de dolari, sina uzata, aproximativ 1,7 milioane de dolari, corpuri de iluminat, servicii de auditare a situatiilor financiare, aparate de aer conditionat, piese de schimb etc.
In aceasta saptamana, cele mai mari contracte de achizitie si vanzare au fost incheiate cu ordonatorii: CFR Calatori SA, care a realizat o valoare totala a tranzactiilor de peste 6,7 milioane de dolari, CNCF CFR SA, cu 3 proceduri de vanzare de peste 3,5 milioane de dolari, Nuclearelectrica, care a achizitionat servicii de reabilitare a sistemului de monitorizare efluenti lichizi in valoare de aproximativ 450.000 dolari. La aceasta achizitie, ordonatorul a realizat o imbunatatire de pret, sub forma diferentei favorabile dintre valoarea solicitata in oferta financiara si cea de adjudecare de peste 215.000 dolari, respectiv 32,50 la suta in termeni reali. In teritoriu, activitatea terminalelor Bursei Romane de Marfuri s-a materializat in proceduri de achizitii si vanzari de aproximativ 1,2 milioane de dolari. Au fost tranzactionate marfuri fungibile si nonfungible intr-o gama foarte diversa, de la echipamente de protectie pana la case de bani, lucrari la case de bilete, lemne de foc, nisip antiderapant, laptop-uri, deseuri feroase si neferoase, echipamente de protectie etc.
Topul terminalelor BRM realizat in prima saptamana a lunii octombrie situeaza pe primul loc punctul de lucru de la Craiova, urmat de Cluj-Napoca, Prahova, Brasov, Iasi, Timisoara, Galati si Piatra Neamt.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.