Deficitul bugetar al Ungariei va depasi, anul viitor, tinta stabilita de Guvern, de 6,1% din Produsul Intern Brut, ceea ce pune in pericol planurile statului privind adoptarea monedei europene, a afirmat, guvernatorul bancii centrale, Zsigmond Jarai.
Deficitul bugetar al Ungariei va depasi, anul viitor, tinta stabilita de Guvern, de 6,1% din Produsul Intern Brut, ceea ce pune in pericol planurile statului privind adoptarea monedei europene, a afirmat, guvernatorul bancii centrale, Zsigmond Jarai. Acesta a declarat pentru cotidianul budapestan "Nepszabadsag", citat de Reuters, ca Ungaria se departeaza de limita de 3% din PIB impusa de UE prin Tratatul de la Maastricht, iar Guvernul ce va fi format dupa alegerile din 2006 va avea sarcina de a reduce deficitul cu 3-4% din PIB. "Daca vom continua in acest ritm, nu vom adopta euro niciodata", a spus oficialul ungar. Reuters reaminteste ca Guvernul ungar a revizuit recent tinta deficitului bugetar si a abandonat obiectivul aderarii la zona euro in 2010 si stabilise deficitul aferent anului viitor de la 4,1% la 6,1%. Analistii preconizeaza, insa, ca nici aceasta cifra nu este realista, intrucat nivelul incasarilor a fost supraevaluat, iar unele cheltuieli nu au fost incluse.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.