Regia de termoficare a municipiului Targu Mures, Energomur, va contracta un credit bancar de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi) pentru plata restantelor pe care le inregistreaza pentru gazul metan, banii urmand sa acopere cu precadere
Regia de termoficare a municipiului Targu Mures, Energomur, va contracta un credit bancar de 10 milioane de lei (100 de miliarde de lei vechi) pentru plata restantelor pe care le inregistreaza pentru gazul metan, banii urmand sa acopere cu precadere platile catre Distrigaz Nord, dar si catre AVAS. Creditul va fi garantat de Consiliul Local prin bilete la ordin. "Consiliul Local nu poate lua credit pentru consum. Putem doar sa dam bilete la ordin, garantia Energomur pentru creditul pe care il vor lua", a declarat consilierul local Doru Opriscan, mandatat de CL sa negocieze cu Distrigaz Nord conditiile de achitare a datoriei. Potrivit acestuia, creditul se va ridica la 10-12 milioane de lei noi (100-120 de miliarde de lei vechi), urmand sa fie rambursat in minimum cinci ani. Reprezentantii regiei afirma ca in prezent exista mai multe banci interesate sa acorde creditul, iar in cursul zilei de miercuri va avea loc o noua discutie legata de mecanismul de derulare a finantarii.
Saptamana trecuta, Energomur datora Distrigaz Nord circa opt milioane de lei noi (80 de miliarde de lei vechi), iar AVAS 12,9 milioane de lei noi (129 de miliarde de lei vechi). Regia negociaza in prezent cu AVAS modul de reesalonare a datoriei, un expert al Autoritatii fiind asteptat in cursul acestei saptamani la Targu Mures, pentru evaluarea celor 40 de centrale termice oferite ca gaj.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.