Ministrul Integrarii, Anca Boagiu, va fi invitata in Parlament la dezbaterea proiectelor de lege privind integrarea europeana a Romaniei, a decis ieri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Aceasta propunere a fost inaintata de deputatul UDMR Kelem
Ministrul Integrarii, Anca Boagiu, va fi invitata in Parlament la dezbaterea proiectelor de lege privind integrarea europeana a Romaniei, a decis ieri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Aceasta propunere a fost inaintata de deputatul UDMR Kelemen Hunor care a fost sustinut de reprezentantii PNL si ai minoritatilor nationale. Hunor s-a declarat "nemultumit" de declaratia Ancai Boagiu, potrivit careia parlamentarii pericliteaza integrarea europeana deoarece nu adopta proiecte de lege pe aceasta tema. Deputatul Uniunii a catalogat afirmatia ministrului drept "inacceptabila", mai cu seama ca este lansata de "un membru al Guvernului, care este si deputat". El a spus ca Boagiu nu a mai fost vazuta in Parlament de cand este ministru. "Eu, impreuna cu PNL si cu reprezentantii minoritatilor nationale, am cerut in sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor ca ministrul Anca Boagiu sa vina in mijlocul nostru ca sa ne explice cum este cu aceste legi ale integrarii", a spus Kelemen Hunor. El a aratat ca, potrivit Regulamentului Camerei, prezenta unui ministru la lucrarile Parlamentului este obligatorie, daca Parlamentul solicita acest lucru.
Vicepresedintele Camerei Deputatilor Miron Mitrea (PSD) a declarat ca PSD a propus ca deputatii sa renunte in aceasta saptamana la dezbaterea proiectului de modificare a Regulamentului si sa analizeze proiectele de lege privind integrarea europeana. "Avem 60 de proiecte de lege pe ordinea de zi si am fi terminat saptamana aceasta. Noi ne-am exprimat disponibilitatea de a renunta la dezbaterile sterile pe marginea proiectului de modificare a regulamentului Camerei", a spus Mitrea. El a afirmat ca Biroul Camerei a fost informat ca Anca Bogiu nu este in tara pentru a participa la dezbaterea proiectelor de lege privind integrarea europeana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.