Delphi, cel mai mare producator de componente pentru automobile din SUA, a cerut sa fie pusa sub protectia Legii falimentului, in urma problemelor generate de salariile ridicate si costurile mari pentru asistenta sociala, a anuntat Associated Press.
Delphi, cel mai mare producator de componente pentru automobile din SUA, a cerut sa fie pusa sub protectia Legii falimentului, in urma problemelor generate de salariile ridicate si costurile mari pentru asistenta sociala, a anuntat Associated Press. Comentand acest eveniment, agentiile de presa il apreciaza ca fiind cel mai mare din istoria industriei americane de automobile, cu posibil impact asupra intregii industrii de automobile. Compania, cu sediul in statul Michigan, s-a confruntat cu probleme din momentul separarii de compania-mama, General Motors, in 1999. In prima jumatate a anului curent, pierderile ei s-au ridicat la 741 de milioane de dolari. Punerea sub protectia falimentului ar putea sa agraveze si problemele financiare ale General Motors, care se confrunta cu dificultati similare celor care au determinat compania Delphi sa ia o astfel de decizie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.