Ieri dimineata, peste 1.000 de angajati de la Aro Campulung au blocat pentru mai multe ore DN 73. Acestia au solicitat AVAS sa ridice firmei americane Cross Lander dreptul de a administra uzina si, de asemenea, sa ia inapoi societatea. Salariatii au
Ieri dimineata, peste 1.000 de angajati de la Aro Campulung au blocat pentru mai multe ore DN 73. Acestia au solicitat AVAS sa ridice firmei americane Cross Lander dreptul de a administra uzina si, de asemenea, sa ia inapoi societatea. Salariatii au mai cerut sa-si primeasca cele cinci salarii restante, pe care directorul Fernando Vedos li le promisese in aceasta dimineata si, de asemenea, sa reia lucrul
"Conducerea uzinei a trimis angajatii acasa timp de doua saptamani. Astazi (n.n. - ieri), ar fi trebuit sa ne fi primit salariile restante, dar nu s-a intamplat asa, motiv pentru care am decis sa blocam drumul care face legatura cu judetul Brasov. Este ilegal ce am facut, dar oamenii se intreaba daca este legal ca institutiile statului sa nu ia nici o masura impotriva Cross Lander? In intreprindere nu mai exista energie electrica de mai multe zile si firesc ar fi fost ca administratorului sa-i fie retras dreptul de administrare a societatii. Ultima oara oamenii au primit salarii de doua milioane de lei. Poate trai o familie cu atatia bani pe luna?", s-a intrebat liderul de sindicat al uzinei de la Campulung, Gheorghe Apostu. Salariatii recunosc faptul ca blocarea DN73 la iesirea spre Brasov este ilegala, dar spun ca aceasta a fost singura solutie de a avertiza guvernantii despre situatia dificila in care se afla.
Nu in ultimul rind, protestatarii ameninta ca vor debloca drumul doar in momentul in care AVAS le va da un raspuns afirmativ fata de solicitarea de a prelua administrarea Aro.
Proprietarii ARO si-au anuntat intentia de a inchide Aro, motivand ca Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu recunoaste investitiile pe care John Perez, patronul Cross Lander, le-a facut in... SUA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.