Incepand de sambata, la Beijing isi desfasoara lucrarile o plenara importanta a Comitetului Central al PC Chinez.
Sunt prezenti 354 de membri ai comitetului respectiv care, potrivit cotidianului chinez China Daily, vor dezbate - cu usile inch
Incepand de sambata, la Beijing isi desfasoara lucrarile o plenara importanta a Comitetului Central al PC Chinez.
Sunt prezenti 354 de membri ai comitetului respectiv care, potrivit cotidianului chinez China Daily, vor dezbate - cu usile inchise - probleme economice si sociale de mare actualitate, cu accent pe inegalitatile sociale.
"Dezvoltarea economiei si a societatii chineze, a satelor si oraselor, precum si a diferitelor regiuni va trebui sa fie mai echilibrata si mai armonioasa in perioada 2006-2010", sublinia agentia de presa Xinhua, evocand obiectivele viitorului plan cincinal.
Caci, intr-o tara unde reformele economice au permis, de mai bine de 20 de ani, un ritm de crestere de peste 9 la suta si o imbunatatire, la nivel general, a standardului de viata, discrepantele dintre traiul taranilor si cel al locuitorilor oraselor nu a incetat sa se accentueze, iar coruptia este de asemenea prezenta. Seful statului, Hu Jintao, care detine si functia de secretar general al PC Chinez, a subliniat, in deschidrea plenarei, ca una din prioritatile autoritatilor de la Beijing este construirea unei "societati armonioase".
Dupa ani de crestere constanta a Produsului National Brut, echipa condusa de presedintele Hu Jintao doreste sa stabileasca obiective calitativ superioare, cum ar fi protectia mediului, imbunatatirea sistemului de sanatate si, mai ales, reducerea inegalitatilor sociale.
Date oficiale arata cat de grave sunt aceste inegalitati: 20 lasuta dintre chinezi, cei mai saraci, primesc 4,7 la suta din venitul national, in timp ce 20 la suta, cei mai bogati cetateni ai tarii, primesc 50 la suta.
Analistii locali releva preocuparea reflectata, in ultima vreme, a autoritatilor si la dezbaterile plenarei, pentru corectarea acest ei situatii, absolut necesara asigurarii stabilitatii politice si sociale a tarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.