Economia romaneasca va avansa, anul viitor, cu 6%, comparativ cu 5,7% in acest an, pe fondul reducerii ritmului de crestere a cererii interne si accelerarii investitiilor, potrivit prognozelor macroeconomice avute in vedere de autoritati la fundament
Economia romaneasca va avansa, anul viitor, cu 6%, comparativ cu 5,7% in acest an, pe fondul reducerii ritmului de crestere a cererii interne si accelerarii investitiilor, potrivit prognozelor macroeconomice avute in vedere de autoritati la fundamentarea proiectului de buget pentru 2006. Avansul economic se va baza, conform estimarilor oficiale, pe marirea volumului de activitate, in special in constructii si servicii. In ceea ce priveste formarea bruta de capital fix (investitii - n.r.), aceasta este prognozata sa creasca cu 12%, fata de 9,8% in 2005. In schimb, cererea interna se va majora anul viitor cu doar 7,2%, comparativ cu 9,6% in acest an, in conditiile incetinirii ritmului in cazul consumului individual al gospodariilor de la 10,2% la 6,2% si a consumului colectiv al administratiei publice de la 3,5% la 2,5%. Deficitul bugetului general consolidat va scadea la 0,5% din PIB, fata de circa 1% din PIB in acest an, pe fondul necesitatii de a sprijini procesul de dezinflatie si reducerea deficitului de cont curent. Ponderea veniturilor bugetare in Produsul Intern Brut va creste de la 28,9% la 29,4%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.