Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu a acceptat graficul de esalonare a platii datoriilor regiei de termoficare a municipiului Targu Mures - Energomur, transmite corespondentul Mediafax. Regia are datorii de circa 12,9 milioane l
Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) nu a acceptat graficul de esalonare a platii datoriilor regiei de termoficare a municipiului Targu Mures - Energomur, transmite corespondentul Mediafax. Regia are datorii de circa 12,9 milioane lei (129 miliarde lei vechi), pe care AVAS le-a preluat la privatizarea Distrigaz Nord. Consiliul Local Targu Mures a aprobat, la inceputul lunii septembrie, un grafic de esalonare pana in 2008, inclusiv, a acestor datorii, schema fiind aprobata initial, in principiu, de catre AVAS. Potrivit directorului financiar al Energomur, Nicoleta Enachescu, un expert al AVAS va fi prezent in urmatoarea saptamana la Targu Mures, pentru a evalua cele 40 de centrale termice din municipiu oferite ca garantie de plata a sumelor pe care Energomur le datoreaza AVAS. Ca sa deblocheze conturile escrow ale Energomur pe care le-a blocat in urma cu cateva saptamani, AVAS a solicitat plata unui avans de 10% din suma datorata. Consiliul Local Targu Mures a aprobat, joi seara, scoaterea a 900.000 de lei (9 miliarde de lei vechi) din bugetul destinat dispeceratului centralizat si apelarea pentru restul de sume la rezerva bugetara locala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.