Saptamana de rugaciune
Intre 18 si 25 ianuarie, bisericile crestine din intreaga lume organizeaza seri de rugaciune pentru unitatea crestina. Tema de anul acesta a "Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor" este inspirata de c
Saptamana de rugaciune
Intre 18 si 25 ianuarie, bisericile crestine din intreaga lume organizeaza seri de rugaciune pentru unitatea crestina. Tema de anul acesta a "Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor" este inspirata de cuvantul Sfantului Apostol Pavel: "Temelia este Hristos" (I Cor. 3, 1-23). La serile de rugaciune ecumenica organizate in Bucuresti participa conducatorii Bisericilor crestine din Bucuresti, profesori de teologie, studenti si credinciosi de diferite confesiuni, precum si reprezentanti ai Corpului diplomatic. In fiecare zi din aceasta saptamana, incepand cu ora 17.00, se oficiaza slujbe ecumenice la Catedrala Romano-Catolica "Sfantul Iosif" (18 ianuarie), la Bisericile Evanghelice de Confesiune Augustana si Sinodo-Prezbiteriana (19 ianuarie), Biserica Catolica de Rit Bizantin (Greco-Catolica) (22 ianuarie), Biserica Anglicana (23 ianuarie), Biserica Armeana (24 ianuarie) si la Catedrala Patriarhala (25 ianuarie). Duminica, 20 ianuarie, fiecare biserica va face rugaciuni pentru unitatea crestinilor in cursul slujbelor duminicale obisnuite. (D.C.)
Arhitectura via Igloo
Igloo Media lanseaza al treilea album din seria Arhitecturi Vazute Prin Igloo, sub numele Design Hotels. Albumul marcheaza o schimbare de format fata de editiile anterioare din aceeasi serie, reducandu-si dimensiunile, si o schimbare de abordare, concentrandu-se asupra unei functiuni arhitecturale, si nu asupra unei categorii de arhitecti. Volumul de fata propune o selectie a celor mai interesante design-hoteluri la nivel global. Design Hotels este un album bilingv, destinat nu doar specialistilor sau cumparatorilor unor astfel de servicii, ci si publicului larg care apreciaza design-ul contemporan. (M.A.)
Concurs literar cu marci
Cu ocazia implinirii a 150 de ani de la aparitia primei marci postale romanesti, Colegiul Redactional al blogului Razboi filatelic http://razboifilatelic.blogspot.com) impreuna cu Federatia Filatelica Romana organizeaza Concursul literar "Cap de bour", avand ca tematica marca postala, filatelia si activitatea postei. Concursul se desfasoara pe trei sectiuni, poezie, proza scurta si reportaj/interviu. Textele pot fi trimise pana la data de 15 martie 2008, doar prin e-mail, la adresa filatelia@pnz.ro. Fisierele atasate trebuie sa aiba diacritice si extensia .doc sau .rtf. Pot concura persoane de orice varsta si pregatire profesionala, cu sau fara aparitii editoriale, filatelisti sau nu. Presedintii juriului vor fi poetul Dan Mircea Cipariu si Leonard Pascanu, presedintele Federatiei Filatelice Romane. (D.C.)
Circ de gala
Conform traditiei instituite in 2000, la inceputul fiecarui an, Circ & Variete Globus continua sirul premierelor. Din 19 ianuarie, in avanpremiera, va avea loc, de la ora 15.00, un nou spectacol in cadrul celei de a VIII-a editii a Galelor Circului! Desfasurandu-se sub forma unui concurs, pe toata durata showurilor de gala, publicul isi va alege favoritii votandu-i cu ajutorul unor buletine primite la intrare. Intregul eveniment se deruleaza sub sloganul "Tu votezi castigatorii". Ideea de la care s-a pornit in organizarea primei editii a fost aceea de a prezenta publicului cele mai bune numere din arta circului romanesc, reunite intr-un singur spectacol. In acest an, contextul clasic al desfasurarii Galelor capata o nuanta regizorala si artistica menita sa accentueze modernizarea acestui eveniment. (D.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.