La sfarsitul saptamanii viitoare, Romania va fi gazda editiei a XV-a a Salonului International de Banda Desenata Francofona.
Evenimentul va fi organizat la Constanta si se va bucura de prezenta unor prestigiosi artisti din Romania (Livia Rus
La sfarsitul saptamanii viitoare, Romania va fi gazda editiei a XV-a a Salonului International de Banda Desenata Francofona.
Evenimentul va fi organizat la Constanta si se va bucura de prezenta unor prestigiosi artisti din Romania (Livia Rusz, Vali Ivan, Adrian Barbu, Radu Marian, Alexandru Ciubotariu), Franta (Hugues Labiano, Pascal Rabate, Yves Poinot), Belgia (Stephen Desberg, Jean Auquier), Italia (Pavesio Production) si Maroc (Lamisse Khairat).
Expozitiile si standurile acestei editii aniversare vor fi organizate de Muzeul de Arta, Muzeul Marinei si Hotelul Ibis din Constanta. Pe langa expunerea lucrarilor, organizatorii au programat mese rotunde si proiectii de filme artistice si de benzi desenate (BD) tematice.
In incintele expozitiilor vizitatorii isi pot achizitiona albume semnate ale artistilor in italiana, franceza si romana.
Amatorii celei de-a noua arte au la dispozitie doua concursuri, unul de desen si unul de cunostinte BD, dotate cu premii in valoare de peste o mie de euro. Manifestarea este organizata de Asociatia Bedefililor din Romania, Alianta Franceza din Constanta, Muzeul de Arta din Constanta, Delegatia Generala a Aliantei Franceze din Paris in Romania, Ambasada Frantei in Romania, Delegatia Valonia Bruxelles in Romania, in colaborare cu TV5, Posta Romana, Centrul belgian de banda desenata, Festivalul international de banda desenta din Angouleme si Centrul Cultural Francez din Timisoara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.