Deputatul democrat Roberta Anastase (foto) i-a acuzat ieri pe reprezentantii PSD ca desfasoara o "campanie impotriva intereselor Romaniei" si ca folosesc un "limbaj dublu" in discutiile cu oficialii europeni privind integrarea Romaniei. "PSD trebuie
Deputatul democrat Roberta Anastase (foto) i-a acuzat ieri pe reprezentantii PSD ca desfasoara o "campanie impotriva intereselor Romaniei" si ca folosesc un "limbaj dublu" in discutiile cu oficialii europeni privind integrarea Romaniei. "PSD trebuie sa inceteze cu aceasta campanie impotriva intereselor tarii noastre, campanie care vizeaza gasirea unui sprijin in exterior pentru ca presedintii Camerei Deputatilor si Senatului sa ramana in functii", a comentat deputatul democrat, care este si observator la Parlamentul European. "Este incalificabil si jignitor la adresa romanilor, sa creada PSD-ul ca putem tolera la nesfarsit acest dublu limbaj, pe care ei il folosesc pe de o parte in Romania, unde spun ca sunt saraci si cinstiti, iar pe de alta parte in exterior, unde vorbesc despre faptul ca in Romania nu exista democratie, drepturile omului, ca institutiile statului nu functioneaza, criteriul politic e incalcat si, ca o concluzie, integrarea Romaniei nu are nici un rost sau in nici un caz nu poate fi facuta acum", a mai spus Anastase. Pentru a-si argumenta afirmatiile, democrata a prezentat corespondenta externa din ultima vreme a liderilor PSD, insotita de stirile publicate de agentiile de presa din tara si extrase de pe site-ul Camerei Deputatilor, reprezentand o scrisoare a presedintelui executiv al PSD, Adrian Nastase, adresata comisarului european pentru Justitie Franco Frattini. In epistola respectiva, liderul pesedist comenta ca actul de justitie in Romania este influentat de interesele politice ale momentului. "Ne miram ca partidul care a avut patru ani de zile in mana Ministerul Justitiei, care a ridicat coruptia la rang de politica de stat si care a strans in interiorul sau cazuri incredibile de coruptie vorbeste acum despre proasta functionare a sistemului juridic", a fost replica Robertei Anastase la sesizarile reprezentantilor PSD. Pe de alta parte, deputatul PD a venit cu interpretarea ca, de fapt, "scandalul" facut de PSD are ca scop acoperirea semnalelor pozitive primite de tara noastra in ultima perioada de la reprezentantii Uniunii Europene. "Atata timp cat oficialii europeni apreciaza progresele facute de Romania, este incredibil ca o formatiune politica sa inteleaga sa actioneze impotriva intereselor Romaniei", a spus deputatul democrat, exprimandu-si totodata speranta ca toate grupurile politice din PE vor sustine integrarea la termen a Romaniei in structurile europene, in ciuda semnalelor venite din tabara PSD.
Multi deputati PSD sunt satui de Nastase
Roberta Anastase l-a sfatuit pe Adrian Nastase sa se lase "in voia unui joc democratic" si sa se supuna votului in Parlament, in ceea ce priveste presedintia Camerei. "Din observatiile mele, multi dintre deputatii PSD, satui de jocul macabru care se intampla in acest moment in Parlament, nu i-ar mai acorda votul lui Adrian Nastase", a avertizat democrata Anastase, bazandu-se pe "reactiile" unor deputati PSD. "Nu este usor sa stai ore in sir sa asculti discursuri interminabile doar pentru a amana discutarea art.25", i-a compatimit pedista pe colegii pesedisti care "nu ar mai trebui sa tergiverseze dezbaterile la proiectul de modificare a regulamentului pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, se va ajunge si la discutarea articolului privind inlocuirea din functie a presedintelui Camerei Deputatilor".
Pesedistii sustin ca informeaza, nu toarna
PSD a sustinut ieri ca documenetele prezentate de democrata Roberta Anastase nu sunt decat "simple informari asupra situatiei politice din tara", sustinand ca respectiva corespondenta cu PSE a fost facuta publica inca de la inceput. "Din postura de subaltern al Traian Basescu, PD, disperat ca nu a reusit sa-si puna in aplicare planul de epurare a opozitiei, a revenit la modul preferat de a face politica: acuzatii nefondate impotriva PSD", se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de principalul partid de Opozitie. In document se mai spune ca PSD nu a ascuns nimic din corespondenta cu Partidul Socialistilor Europeni si Internationala Socialista. "Scrisorile au fost facute publice inca de la inceput si se inscriu in nota fireasca a relatiilor dintre doua partide aflate in aceeasi familie europeana. Este vorba de simple informari asupra situatiei politice din tara, fapte care pot fi desprinse si din mass-media, precum si de reiterarea sustinerii ferme a integrarii europene de catre PSD", se arata in comunicatul de presa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.