Penultima etapa a acestui sezon este cea de la Suzuka, Japonia. Ultima batalie pentru titlul suprem la piloti a fost data in Brazilia si, chiar daca a pierdut-o, Alonso a castigat razboiul. Mai este in joc numai titlul constructorilor, iar acesta va

Penultima etapa a acestui sezon este cea de la Suzuka, Japonia. Ultima batalie pentru titlul suprem la piloti a fost data in Brazilia si, chiar daca a pierdut-o, Alonso a castigat razboiul. Mai este in joc numai titlul constructorilor, iar acesta va fi decis in ultimele doua etape care mai urmeaza.
Ieri, in prima sesiune a antrenamentelor libere, McLaren a inceput din nou cu stangul. Sagetile argintii au "pierdut" motorul lui Kimi Raikkonen. Finlandezul apucase sa faca numai opt tururi cronometrate inainte de a se opri pe pista cu motorul in flacari. Raikkonen va fi astfel retrogradat cu 10 pozitii pe grila de start. Totusi, McLaren are si motive de bucurie. Pilotul lor de teste, Pedro de la Rosa, a terminat prima sesiune de antrenamente cu cel mai bun timp; cu o jumatate de secunda mai rapid decat pilotul de teste al celor de la Toyota, Ricardo Zonta, si cu peste 1,5 secunde mai rapid decat al treilea clasat, Jenson Button. David Coulthard a reusit un surprinzator loc 4, urmat de Montoya si cei doi piloti Renault. Eroul local, Takuma Sato, a fost al optulea. A doua sesiune a insemnat si prima aparitie a ploii pe circuitul de la Suzuka, si o data cu ea Ferrari a urcat uimitor in clasament. Zonta a fost cel care a stabilit primul timp, Pedro de la Rosa, al treilea. Intre pilotii de teste s-a infiltrat Michael Schumacher pentru Ferrari, iar pe locul 4 s-a clasat coechipierul sau pentru inca doua etape, Rubens Barichello.

Reactii dupa antrenamente

Fernando Alonso (Renault): "Cred ca am fost rezonabil de rapizi si exista mai mult potential atat in masina, cat si in privinta mea".
Kimi Raikkonen (McLaren Mercedes): "Sunt putin dezamagit de cedarea motorului. Totusi, am reusit sa facem destule tururi si mai e timp in sesiunile de maine dimineata".
Juan Pablo Montoya (McLaren Mercedes): "In a doua sesiune am avut mereu probleme de trafic si parca tot timpul o masina se strica in fata mea".
Michael Schumacher (Ferrari): "Timpii nu reflecta competitivitatea noastra reala. Vremea neprevazuta ne-ar putea ajuta".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.