Predarea de catre SRI a dosarelor fostei politii politice romane catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati se va face de acum inainte la volum si nu la fila, a precizat presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, citat de Rompre
Predarea de catre SRI a dosarelor fostei politii politice romane catre Consiliul National pentru Studierea Arhivelor fostei Securitati se va face de acum inainte la volum si nu la fila, a precizat presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, citat de Rompres. Onisoru a semnat, ieri, un act aditional la protocolul incheiat cu SRI privind predarea acestor arhive prin care Serviciul se obliga, de asemenea, sa elaboreze copii electronice pentru toate microfilmele dosarelor preluate de catre CNSAS. Presedintele Consiliului si-a exprimat speranta ca in urmatoarea perioada sa fie accelerat procesul de preluare a dosarelor, astfel incat, pana la sfarsitul acestui an, 12 km de arhiva a fostei politii politice sa fie deja predati Consiliului. Gheorghe Onisoru a precizat, totodata, ca peste noua km de arhiva au fost preluati de catre CNSAS, documentele fiind depozitate in cele doua hale de la Popesti-Leordeni, puse la dispozitia institutiei in 2003, de catre Administratia Nationala a Rezervelor Statului. In acelasi timp, Onisoru a mai spus ca asteapta din partea Guvernului finantare pentru amenajarea celei de-a treia hale de la Popesti-Leordeni. Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, transmiterea unui imobil catre CNSAS, care urmeaza a fi folosit pentru depozitarea dosarelor fostei securitati ce nu privesc siguranta nationala, preluate de la SRI. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.