Standard & Poor's Ratings Services a acordat, joi, bancii Romexterra calificativul "B", atat pentru creditele si certificatele de depozit pe termen scurt, cat si pentru cele pe termen lung, perspectiva fiind stabila, se arata intr-un comunicat al age
Standard & Poor's Ratings Services a acordat, joi, bancii Romexterra calificativul "B", atat pentru creditele si certificatele de depozit pe termen scurt, cat si pentru cele pe termen lung, perspectiva fiind stabila, se arata intr-un comunicat al agentiei de rating. Potrivit comunicatului S&P, evolutia calificativelor bancii Romexterra este constransa de pozitia de piata, de rezultatele modeste, precum si de noua strategie adoptata, netestata inca. De asemenea, alti factori care limiteaza evolutia ratingurilor sunt concurenta acerba din sectorul de profil, in special venita din partea insitutiilor straine de credit sau a ritmului redus de majorare a profitului. S&P a mai subliniat si ca in Romania riscurile economice si industriale se plaseaza inca la un nivel ridicat. Dintre aspectele pozitive pentru Romexterra, S&P citeaza pozitia financiara satisfacatoare, inclusiv nivelul adecvat al capitalizarii si cel al lichiditatilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.