Romania ocupa locul doi in regiunea Europei Centrale si de Est si a Comunitatii Statelor Independente din punct de vedere al nivelului investitiilor straine atrase anul trecut, devansata doar de Federatia Rusa si depasind, astfel, tari precum Ungaria
Romania ocupa locul doi in regiunea Europei Centrale si de Est si a Comunitatii Statelor Independente din punct de vedere al nivelului investitiilor straine atrase anul trecut, devansata doar de Federatia Rusa si depasind, astfel, tari precum Ungaria si Cehia.
Potrivit Raportului Mondial al Investitiilor prezentat, ieri, de reprezentantii biroului ONU din Romania, volumul de investitii straine directe (ISD) atrase de regiune in 2004 au ajuns la un maxim istoric de 35 de miliarde de dolari.
Romania a inregistrat un nivel record al ISD in 2004, respectiv 5,1 miliarde de dolari, in crestere cu peste 116 la suta fata de anul anterior, valoare datorata, in mare parte, privatizarii din domeniul energetic, petrolier si cel al gazelor. De asemenea, o contributie importanta au avut si proiectele noi de investitii din industria constructoare de masini si servicii.
"Evolutia pozitiva din domeniul ISD se mentine si in primele sapte luni ale acestui an, Romania fiind atractiva inca pentru investitorii straini. Astfel, investitiile straine directe au crescut in aceasta perioada cu 29,8 la suta fata de perioada similara a anului trecut", a declarat Iustina Lutan, consilier in cadrul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), care a fost prezenta la eveniment.
In aceasta regiune, Romania si Bulgaria au fost principalele beneficiare ale capitalului strain, care au atras peste 70 la suta din totalul investitiilor realizate in 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.