"Avem inca probleme la competitivitatea produselor romanesti" ne-a declarat doamna Georgeta Molosaga, director general adjunct in cadrul Ministerului Economiei si Comertului.
Totusi, firmele autohtone sunt gata de integrare. Seminarul de ieri

"Avem inca probleme la competitivitatea produselor romanesti" ne-a declarat doamna Georgeta Molosaga, director general adjunct in cadrul Ministerului Economiei si Comertului.
Totusi, firmele autohtone sunt gata de integrare. Seminarul de ieri, dedicat extinderii spatiului economic european, s-a dorit o analiza a oportunitatilor si constrangerilor ce decurg din solicitarea Romaniei de a semna Acordul privind Spatiul Economic European. In fapt, Romania, la fel ca si celelalte 10 state care au aderat recent la UE, trebuie sa ceara o data cu integrarea si calitatea de membru al Spatiului Economic European. Trebuie mentionat ca, din SEE mai fac parte in afara de statele membre UE si Islanda, Lichtenstein si Norvegia, organizate si ele intr-o structura separata, AELS.
Aceste trei tari vor cheltui pana in 2009, 600 de milioane de dolari pentru proiecte cu privire la dezvoltarea durabila, cultura si sanatate in tarile care au aderat recent la UE.
Marea favorita, a declarat domnul Qystein Hovdkinn secretar general adjunct al AELS, este Polonia careia ii vor reveni cam 50% din aceste fonduri.
Cum va face fata economia romaneasca unei piete libere, in care miscarea bunurilor, persoanelor, serviciilor si a capitalului este in procente mari o realitate, a fost o intrebare cu raspunsuri optimiste. Vom avea sansa noastra, o sansa sporita, de a participa la mai multe programe europene.

Produse romanesti Made in Europe

Tot de ieri, s-a lansat programul Made in Europe. Prin intermediul acestui program societatile, institutiile si organizatiile din Romania pot obtine Certificatul de utilizare a marcii Made in Europe.
Cei interesati sa aiba pe produse sigla Made in Europe ar trebui sa se intereseze la Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania, titulara drepturilor asupra marcii programului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.