de indexare, modul de punctari. Fiind suferinda de coxactroza bilaterala cu deplasare dreapta si alte probleme de sanatate, am asteptat aceasta indexare, dar nimic. Ce trebuie sa fac sau mai bine cui trebuie sa ma adresez spre a putea rezolva aceast
de indexare, modul de punctari. Fiind suferinda de coxactroza bilaterala cu deplasare dreapta si alte probleme de sanatate, am asteptat aceasta indexare, dar nimic. Ce trebuie sa fac sau mai bine cui trebuie sa ma adresez spre a putea rezolva aceasta problema? Din informatiile aparute in presa s-au vehiculat diverse procente pentru indexarea pensiilor, dar in cazul meu nu s-a dat absolut nimic? Am depus la Casa de Pensii a sectorului 1 talonul trimis de Casa de Pensii pentru a confirma vechimea integrala in munca.
Crisanu Alex. Veronica, Bucuresti

Raspuns:

"Conform documentelor aflate in dosarul de pensie rezulta ca sunteti beneficiara unei pensii de asigurari sociale de stat incepand cu data de 26.05.1982. Referitor la punctajul mediu anual, acesta a fost determinat in raport de elementele si informatiile din documentatia de pensie (dosar) aflata in pastrarea casei teritoriale de pensii. in situatia dv. cuantumul pensiei aferent noului punctaj determinat este mai mic decat cel cuvenit sau aflat in plata pana la data la care, prin aplicarea formulei de calcul prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se va obtine un cuantum al pensiei mai mare decat acesta. Conform prevederilor legale in vigoare, dosarul de pensie a facut obiectul celei de-a doua etape de recalculare (iulie 2005). intrucat din documentele aflate in dosar pentru perioada 1947-1959 nu rezulta salariile avute, punctajul mediu anual s-a determinat pe baza salariului minim pe economie. in situatia in care veti prezenta noi elemente de natura salariala, decizia de recalculare va fi revizuita. Astfel: la data evaluarii (01.07.2005) cuantumul pensiei dv. era de 3.519.372 lei, iar punctajul mediu anual de 1,14383. in urma recalcularii, cuantumul pensiei rezultat in baza punctajului de 1,19075 este de 352 lei (RON). Referitor la indexarile si majorarile primite in cursul anului 2004, va facem cunoscut ca acestea au fost acordate in conformitate cu prevederile legale in vigoare, si anume: conform HG nr. 808 din 27 mai 2004, incepand cu luna iunie 2004, pensionarii din sistemul public de pensii ale caror cuantumuri de pensie cuvenite sau aflate in plata sunt mai mici ori egale cu suma de 13.525.200 lei au beneficiat de indexarea pensiilor cu 2%. Exemplu: in cazul dv. pensia din luna mai 2004, in cuantum de 2.919.902 lei, s-a indexat cu 2%, rezultand o pensie de 2.978.300 lei", ne-a spus Mariana serbanescu, director executiv adj. la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.