Nu mai surprinde pe nimeni faptul ca pe parcursul unei sedinte de plen, senatorii nu reusesc sa adopte nici macar un articol din noul Regulament. Ieri, marul discordiei a fost alineatul 1 din articolul 23, privind modul in care sunt inscrisi pe bulet
Nu mai surprinde pe nimeni faptul ca pe parcursul unei sedinte de plen, senatorii nu reusesc sa adopte nici macar un articol din noul Regulament. Ieri, marul discordiei a fost alineatul 1 din articolul 23, privind modul in care sunt inscrisi pe buletinele de vot candidatii la functia de presedinte al Senatului. Opozitia a propus ca toti candidatii sa fie trecuti in ordinea descrescatoare a marimii grupului parlamentar din care fac parte. Radu Berceanu a protestat insa, considerand ca prevederea ar fi "incorecta si neconstitutionala". El a apreciat ca ordinea de inscriere trebuie sa fie un criteriu absolut aleatoriu, pentru a nu influenta votul. "Nu are rost sa mai discutam. Nu ne putem convinge unii pe altii pentru ca sunt scoli de gandire politica diferite", a protestat Berceanu. Dupa o pauza de consultari, s-a ajuns la concluzia ca amendamentul sa fie rediscutat marti, in Comisia de Regulament.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.