Daca exista parlamentari care nu ajung, intr-un mandat, la tribuna decat pentru a depune juramantul, in schimb sunt si altii care nu se dau dusi de-acolo. Un exemplu in acest sens a fost dat ieri de senatorul Doru Liviu Bindea, care, desi nu avea ce
Daca exista parlamentari care nu ajung, intr-un mandat, la tribuna decat pentru a depune juramantul, in schimb sunt si altii care nu se dau dusi de-acolo. Un exemplu in acest sens a fost dat ieri de senatorul Doru Liviu Bindea, care, desi nu avea ce sa caute acolo, nu voia sa plece. Bindea a tinut sa ia cuvantul pe marginea a doua proiecte de lege lipsite de importanta, privind infiintarea unor sate. Desi acestea fusesera dezbatute in alta sedinta si acum trebuiau sa primeasca doar votul final, Bindea s-a infiintat la tribuna pentru a-si spune parerea. Nici cand colegul sau Dan Carlan i-a adus la pupitru un laptop cu stenograma sedintei in care avusesera loc dezbaterile generale nu s-a clintit, asa cum nu l-a impresionat nici faptul ca Nicolae Vacaroiu i-a taiat microfonul.
"Eu nu plec de aici, indiferent cine vine sa ma ia!", s-a incapatanat senatorul, care a cerut apoi sa se voteze daca are dreptul sa vorbeasca sau nu. Nu s-a votat, dar reactia plenului a fost elocventa: un "Nu!" prelung, pigmentat cu strigate de "Pleaca!". Pana la urma s-a trecut direct la votul final, iar satele muresene nu vor mai fi infiintate, pentru ca era vorba de legi organice ce necesitau 69 de voturi pentru, iar proiectele nu au primit decat 60.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.