Ministerul Economiei si Comertului (MEC) nu si-a desemnat inca cel de-al doilea reprezentant in Consiliul de Administratie (CA) al Petrom, deoarece este greu de gasit persoana potrivita, a declarat, ieri, ministrul de resort, Codrut Seres. "Nu e usor
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) nu si-a desemnat inca cel de-al doilea reprezentant in Consiliul de Administratie (CA) al Petrom, deoarece este greu de gasit persoana potrivita, a declarat, ieri, ministrul de resort, Codrut Seres. "Nu e usor sa gasim un reprezentant al statului intr-o companie ca Petrom, si nu vrem sa ne grabim", a precizat Seres.
MEC are dreptul de a fi reprezentat de doi membri, insa una dintre aceste pozitii a devenit vacanta dupa numirea lui Sebastian Vladescu pe postul de ministru al Finantelor. Presedintele Consiliului de Administratie al Petrom este Wolfgang Ruttenstorfer, care ocupa si functia de presedinte al companiei austriece OMV. Alaturi de Ruttenstorfer, forul de conducere al Petrom include sase persoane, dintre care trei sunt membri ai Comitetului Executiv al OMV: Gerhard Roiss, David Davies si Helmut Langanger. Statul roman a desemnat, la inceputul acestui an, pe Dorin Mucea si Sebastian Vladescu, iar Mariana Gheorghe a fost numita de comun acord de catre Executiv si actionarul majoritar al Petrom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.