acestia e stabilitatea legislativa, inclusiv fiscala, ca sa-si poata contura planurile de afaceri fara sa bajbaie printre improvizatiile sau hachitele guvernantilor. Perseverand in nerecunoasterea esecului cotei unice de 16%, ministrul finantelor, Se
acestia e stabilitatea legislativa, inclusiv fiscala, ca sa-si poata contura planurile de afaceri fara sa bajbaie printre improvizatiile sau hachitele guvernantilor. Perseverand in nerecunoasterea esecului cotei unice de 16%, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, anunta noi biruri. intre altele, un impozit suplimentar pentru "imobilizarea corporala" asupra mijloacelor fixe cu o valoare mai mare de 15 milioane lei. Masura aberanta, care va determina firmele fie sa renunte la investitii serioase, fie sa-si procure utilaje si tehnologii neperformante, deci ieftine. Sebastian Vladescu le ia romanilor, care si-au cam pierdut rabdarea, jupuiti la sange, pana si tutunul: peste 3 luni un pachet de tigari modeste va costa cel putin 2 euro, 70.000 lei vechi. La preturile de azi, contrabanda cu tigari si evaziunea sunt uriase, daramite atunci. Ca sa-i scape pe bastinasi si de viciul bauturii, dl Vladescu le umfla iar si accizele la alcool, invocand standarde occidentale si ignorand ca in UE puterea de cumparare e de 10-15 ori mai mare. si aceasta masura va avea efectul de a impinge firmele spre evaziune, si va repune in functiune alambicurile producatoare de bastarca. in ceea ce priveste restaurantele - "Patronii castiga bani" - ministrul le va inchide prin taxa pe scaun, de parca acum nu platesc impozite. Pe cand fumaritul lui Caragea? Brambureala fiscala a facut din 2005 un an pierdut pentru stabilitatea economica. Urmeaza 2006.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.