Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, ieri, ca primarul PSD al comunei Brodina, Vasile Petru Popescu, aflat la al treilea mandat, ar fi castigat alegerile din 1996, 2000 si 2004 prin frauda, folosind acte de identitate obtinute prin fals,
Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat, ieri, ca primarul PSD al comunei Brodina, Vasile Petru Popescu, aflat la al treilea mandat, ar fi castigat alegerile din 1996, 2000 si 2004 prin frauda, folosind acte de identitate obtinute prin fals, el neavand domiciliul in comuna.
Onofrei spune ca, atunci cand s-a inscris in cursa pentru functia de primar, Popescu avea, de fapt, domiciliul in comuna Straja, si nu in localitatea in care a candidat asa cum prevede legislatia electorala, informeaza Mediafax.
"Fiecare mandat a fost castigat cu buletine de identitate diferite. Trei mandate, trei buletine", a spus Onofrei.
El a precizat ca acum primarul a intrat in posesia celui de-al patrulea buletin de identitate care se pare ca a fost obtinut in mod corect, dupa ce, in urma cu patru luni, a achizitionat o casa in comuna. Prefectul de Suceava a precizat ca impotriva primarului din Brodina va intocmi o plangere penala pentru fals si uz de fals, dar si pentru frauda electorala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.