Biroul Permanent al Senatului a aprobat, ieri, un buget de 1.238 de miliarde de lei vechi pentru anul 2006, fata de 870 de miliarde de lei vechi, cat a avut in 2005. Potrivit documentelor Biroului Permanent, acest buget este justificat de cheltuieli
Biroul Permanent al Senatului a aprobat, ieri, un buget de 1.238 de miliarde de lei vechi pentru anul 2006, fata de 870 de miliarde de lei vechi, cat a avut in 2005. Potrivit documentelor Biroului Permanent, acest buget este justificat de cheltuieli necesare functionarii Senatului in noul sediu de la Palatul Parlamentului. Totodata, se precizeaza ca o mare parte dintre covoarele si mobilierul din dotarea Senatului se afla in stare avansata de uzura, ceea ce impune inlocuirea acestora. Proiectul de buget prevede pentru 2006 cheltuieli de personal de 492 de miliarde de lei vechi pentru cei 1.260 de angajati. Pentru bunuri si servicii sunt alocate 537 de miliarde de lei vechi, pentru fondul de protocol si 2,2 miliarde de lei vechi pentru un fond al presedintelui Senatului. Potrivit chestorului Camerei superioare a Parlamentului, Paul Pacuraru, salariul mediu brut estimat pentru un senator in anul 2006 este de 57.504 lei noi. El a precizat, totodata, ca, pana la sfarsitul anului 2005, sunt suspendate toate investitiile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.