stomatologi, in numar de 11.500, s-ar ocupa zi si noapte pana la pensie de rezolvarea ei, tot nu i-ar da de capat. Aceasta este realitatea a afirmat, ieri, la deschiderea celui de-al IX-lea Congres de Medicina Dentara, prof. dr. Teodor Traistaru
stomatologi, in numar de 11.500, s-ar ocupa zi si noapte pana la pensie de rezolvarea ei, tot nu i-ar da de capat. Aceasta este realitatea a afirmat, ieri, la deschiderea celui de-al IX-lea Congres de Medicina Dentara, prof. dr. Teodor Traistaru, presedintele Uniunii Nationale a Stomatologilor din Romania.
Datele despre igiena orala releva lucruri dramatice. Un roman consuma pe an, in medie, 2,3 tuburi a 50 g de pasta de dinti, ceea ce asigura, practic, igiena pentru numai 60 de zile. Asta inseamna ca in medie un roman nu se spala pe dinti 300 de zile dintr-un an. Conform acelorasi date, tot in medie, un roman isi schimba periuta de dinti o data la doi ani, cand, conform specialistilor, ar trebui sa o schimbe de cel putin 5-6 ori pe an. Nici copiii nu stau foarte bine la capitolul sanatate dentara. in Romania fiecare pusti de 12 ani are 2 dinti cariati, lipsa, sau care au necesitat tratament. "Principala cauza ar fi lipsa igienei", a spus prof. dr. Traistaru.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.