omite lucrul esential: calitatea. Multi dintre cumparatori au ghinionul de a constata ca au cumparat un lucru defect si atunci incepe aventura prin service. Iata ce nu trebuie sa uitati la cumpararea unui frigider, televizor sau oricarui alt obiect u
omite lucrul esential: calitatea. Multi dintre cumparatori au ghinionul de a constata ca au cumparat un lucru defect si atunci incepe aventura prin service. Iata ce nu trebuie sa uitati la cumpararea unui frigider, televizor sau oricarui alt obiect util in gospodarie.
* Nu va grabiti la standul de proba. Indiferent cat de obositi sau stresati sunteti, cereti angajatului sa faca toate probele. Vanzatorul trebuie sa demonstreze cumparatorului ca produsul este in stare de functionare, sa-i arate modul cum se alimenteaza la reteaua electrica, cum se foloseste si sa precizeze conditiile de mediu in care trebuie utilizat (temperatura, umiditate, vibratii).
* Comparati mai multe oferte ale aceluiasi produs, alegand in final varianta optima intre pret si performantele tehnice asigurate.
* Foarte importante sunt si conditiile de garantie, cele de instalare, exploatare si intretinere, inclusiv asigurarea servi- ce-ului si a pieselor de schimb in perioada de postgarantie.
* Verificati sigiliul original al ambalajelor si produselor, marca fabricantului, accesoriile din inventarul de livrare, cat si declaratia de conformitate, certificatul de garantie, instructiunile de instalare si folosire.
* Instructiunile de folosire trebuie redate obligatoriu in limba romana. Pentru a beneficia de garantie, utilizatorul trebuie sa respecte instructiunile de folosire, sa pastreze certificatul de garantie si sa nu permita interventii neautorizate la aparat (violarea sigiliului).
* Pentru a beneficia de garantie nu uitati sa pastrati factura semnata si stampilata de vanzator.
* si produsele de mobilier trebuie verificate cu atentie. Aveti mare grija la suprafetele vizibile, la usi, sertare, balamale si furnirul aplicat. Toate piesele trebuie sa fie insotite de certificat de garantie si instructiuni de folosire si intretinere.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.