Dupa o misiune de sase luni in Irak in sprijinul Organizatiei Natiunilor Unite, cei 100 de "Scorpioni Rosii" s-au intors. Militarii, care fac parte din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova, au parasit Romania in martie si au fost dis
Dupa o misiune de sase luni in Irak in sprijinul Organizatiei Natiunilor Unite, cei 100 de "Scorpioni Rosii" s-au intors. Militarii, care fac parte din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab" din Craiova, au parasit Romania in martie si au fost dislocati la Basra pentru a participa la misiuni de protectie a demnitarilor ONU si a organiza puncte de control. Acestia vor fi inlocuiti de Vanatorii de Munte de la Batalionul 33 Infanterie din Curtea de Arges, si, ulterior, de Scorpionii Galbeni din Banat. Comandantul companiei, cpt. Catalin Giurgiu, a declarat ca a fost o misiune unica, iar militarii au inteles ca trebuie sa fie flexibili si s-au adaptat conditiilor din zona Basra.
Romania are, in Afganistan, la Kabul, alti 400 de Scorpioni Rosii care se vor intoarce in tara luna viitoare, in timp ce in Irak, la Talil, sunt in misiune 400 de Scorpioni Negri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.