Proiectul de buget aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor prevede ca suma propusa pentru anul 2006 este de peste trei mii de miliarde de lei vechi, aproximativ dublul bugetului pe anul 2005.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian

Proiectul de buget aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputatilor prevede ca suma propusa pentru anul 2006 este de peste trei mii de miliarde de lei vechi, aproximativ dublul bugetului pe anul 2005.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca achizitionarea masinilor deputatilor este principalul motiv pentru care bugetul acestui for legislativ pentru anul 2006 este atat de mare.
El a explicat ca au aparut deja foarte multe reactii din partea parlamentarilor, care spun ca siguranta lor personala este afectata de faptul ca se intarzie achizitionarea unor noi masini.
In plus, presedintele Camerei sustine ca masinile actuale au depasit deja normele de folosire si pana la urma cheltuielile ar fi fost mai ridicate decat daca faceam aceasta operatiune dintr-o bucata.
In cadrul proiectului de buget pe 2006, se prevede ca, din suma de 318.529.000 RON, care reprezinta cheltuielile totale, 108.790.000 RON sa fie alocati cheltuielilor de personal, 99.735.000 RON pentru bunuri si servicii, iar 110.000.000 RON cheltuielilor de capital.
Cheltuielile suplimentare fata de anul 2005 la utilitati (bunuri si servicii) se ridica la 99.735.000 RON, insa autorii proiectului de buget considera ca sunt justificate de cresterea substantiala a consumului in spatiile noi aflate in administratia Camerei Deputatilor, precum si de majorarea prognozata a preturilor in anul 2006. Potrivit aceluiasi proiect, din cei 61.724.000 RON alocati investitiilor la obiectivul "Palatul Parlamentului", 40.600.000 RON sunt pentru spatiile destinate Senatului.

Automate de cafea si sectie de politie la Camera

Biroul Permanent al Camerei a dezbatut o problema de maxim interes: instalarea de automate pentru sucuri sau cafea in holurile cladirii, asa cum exista si in alte institutii. Discutia a fost provocata de solicitarea deputatului PRM, Adrian Moisoiu, depusa a doua oara, dupa ce timp de treizeci de zile de la depunerea primei solicitari in acelasi sens, nu a primit nici un raspuns.
Biroul a discutat despre necesitatea de a invita firmele specializate sa instaleze astfel de automate, insa Nastase a precizat ca nu se pune problema de a cumpara automatele respective, pentru ca firmele care le detin isi recupereaza practic investitia prin rulajul marfii vandute.
Subiectul automatelor va fi abordat si in sedinta de lunea viitoare a Biroului Permanent, unde se va discuta si reinfiintarea sectiei de politie a acestui for legislativ.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.