Raportul de tara va fi "spectaculos pozitiv" la capitolul Justitie. Cel putin asta sustine presedintele Basescu despre documentul de monitorizare pe care Comisia Europeana il va da publicitatii la finele lui octombrie. Seful statului a afirmat ieri c
Raportul de tara va fi "spectaculos pozitiv" la capitolul Justitie. Cel putin asta sustine presedintele Basescu despre documentul de monitorizare pe care Comisia Europeana il va da publicitatii la finele lui octombrie. Seful statului a afirmat ieri ca raportul va aprecia si progresele referitoare la legislatia de mediu si actiunile intreprinse de Ministerul Administratiei si Internelor. Cat priveste criticile, Basescu se asteapta ca acestea sa se refere la eficienta luptei impotriva marii coruptii si la securizarea frontierelor. Combaterea coruptiei si securizarea frontierelor fac parte dintre angajamentele asumate de Romania pe relatia cu UE. Neindeplinirea lor poate atrage dupa sine activarea clauzei de salvgardare si, implicit, amanarea aderarii cu un an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.