Premierul Tariceanu anunta ca Alianta este dispusa sa mearga "pana la capat" pentru a-i schimba pe Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu de la sefia celor doua Camere. In acelasi timp, continua sa respinga varianta alegerilor anticipate.
Dupa sed
Premierul Tariceanu anunta ca Alianta este dispusa sa mearga "pana la capat" pentru a-i schimba pe Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu de la sefia celor doua Camere. In acelasi timp, continua sa respinga varianta alegerilor anticipate.
Dupa sedinta Biroului Permanent Central al PNL de marti seara, premierul Calin Popescu Tariceanu a dat asigurari ca liberalii nu au de gand sa cedeze in confruntarea cu PSD.
"In Camera Deputatilor si in Senat se avanseaza extrem de anevoios, PSD pune toate piedicile posibile, foloseste toate tehnicile de tergiversare. Am intrat intr-un razboi al nervilor, dar vointa noastra politica e mai puternica in aceasta chestiune, deci vom merge pana la capat", a spus Calin Popescu Tariceanu, referindu-se la incetineala cu care decurg dezbaterile pe marginea proiectelor de modificare a regulamentelor celor doua Camere legislative.
In conditiile in care cu o zi in urma in Alianta se vehicula din nou tema anticipatelor, in cazul unui esec al revocarii lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, Tariceanu a exclus ferm varianta organizarii alegerilor inainte de termen. El a precizat ca masura de a merge "pana la capat" nu include varianta alegerilor anticipate.
Democratii nu sunt insa de aceeasi parere. Vicepresedintele PD, Adriean Videanu, anunta in numele Aliantei, ca isi rezerva dreptul a avea un punct de vedere public, care poate fi legat si de anticipate, in cazul in care Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu vor fi schimbati pana la sfarsitul acestei luni.
Intre timp, liberalii fac planuri si stabilesc criterii de evaluare a activitatii parlamentarilor partidului, pe baza carora sa se intocmeasca listele electorale la viitoarele alegeri. Potrivit premierului, membrii grupurilor parlamentare vor putea sa-si faca evaluarea, la nivel individual, pentru a avea siguranta ca, in functie de eforturile pe care le-au depus, se vor regasi si in 2008 pe listele pentru Parlament".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.