Cei 70 de turisti norvegieni si belgieni aflati in croaziera la bordul vasului Oltenita acuza la unison faptul ca starea tehnica a navei era intr-o stare deplorabila. "In Norvegia nu ar fi primit licenta!", a declarat un pasager, informeaza agentia T
Cei 70 de turisti norvegieni si belgieni aflati in croaziera la bordul vasului Oltenita acuza la unison faptul ca starea tehnica a navei era intr-o stare deplorabila. "In Norvegia nu ar fi primit licenta!", a declarat un pasager, informeaza agentia TASR, citata de pagina electronica a publicatiei Slovak Spectator. Oamenii mai spun ca vasul, care a luat foc, duminica, in sectorul slovac al Dunarii, nu era pregatit deloc pentru o asemenea situatie, totul fiind improvizat. Chiar daca echipajul era dragut, sustin turistii, din punct de vedere tehnic, nava era intr-o stare oribila. Vasul Oltenita transporta circa 70 de pasageri, majoritatea pensionari, si plecase din Romania in urma cu sapte zile. Nici un turist nu a fost ranit, dar o persoana si-a pierdut viata in incendiu. Potrivit publicatiei online La Derniere Heure, autoritatile din Belgia au trimis personal diplomatic pentru a veni in ajutorul cetatenilor care se aflau pe Oltenita. "Multi dintre ei si-au pierdut bagajele si documentele de calatorie. Facem ceea ce este necesar pentru a-i ajuta si pentru a le permite sa se intoarca cat mai repede acasa", a declarat o sursa de la Ministerul de Externe. Echipa de ancheta, care, initial, a luat in calcul producerea unui scurtcircuit la bord, este de parere ca focul a fost provocat de un fierbator de apa folosit necorespunzator intr-o cabina. Incendiul s-a extins apoi pe intreg vasul, care a fost ancorat in apropierea satului Sap, la aproximativ 60 de kilometri de capitala slovaca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.