Comisarul european pentru justitie, libertate si securitate, Franco Frattini, a incurajat Romania si Bulgaria ca dispun inca de timpul necesar pentru a se pregati in vederea aderarii la Uniunea Europeana in ianuarie 2007, transmite Rompres. Intrebat
Comisarul european pentru justitie, libertate si securitate, Franco Frattini, a incurajat Romania si Bulgaria ca dispun inca de timpul necesar pentru a se pregati in vederea aderarii la Uniunea Europeana in ianuarie 2007, transmite Rompres. Intrebat in legatura cu rapoartele de monitorizare pe care Comisia Europeana le va intocmi in octombrie asupra celor doua tari, Frattini a confirmat ca acestea vor contine critici asupra anumitor aspecte. In unele domenii reformele lipsesc sau nu au fost introduse la timp, a declarat comisarul european. Oficialul de la Bruxelles a insistat insa ca rapoartele nu isi propun sa critice, ci sa ajute Romania si Bulgaria in rezolvarea problemelor restante.
Pe de alta parte premierul Tariceanu a apreciat ieri ca posibilitatile Romaniei de a inregistra progrese in procesul de aderare la UE sunt tratate cu mult optimisim de catre oficialii europeni, existand insa riscul unor probleme in cazul in care Bulgaria nu va recupera intarzierile acumulate, informeaza Mediafax. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.