Duminica, spaniolul Jordi Gene a pilotat excelent, conducand noul SEAT Leon catre prima victorie in World Touring Car Championship. Pornind din pole position si rezistand atacurilor agresive ale lui Dirk Mueller (BMW), el si-a mentinut confortabil pr

Duminica, spaniolul Jordi Gene a pilotat excelent, conducand noul SEAT Leon catre prima victorie in World Touring Car Championship. Pornind din pole position si rezistand atacurilor agresive ale lui Dirk Mueller (BMW), el si-a mentinut confortabil prima pozitie pana la finis.
Peter Terting a alergat pentru prima oara intr-un SEAT Leon, terminand pe locul al treilea, dupa ce pe parcursul primelor sase ture s-a mentinut pe pozitia a doua. Rickard Rydell a fost nevoit sa abandoneze in turul 6 in urma unui acrosaj. Jordi Gene: "A fost nemaipomenit - nu mai este nimic altceva de spus! Esential a fost startul: dupa aceea totul a mers perfect. Am facut o mica eroare in turul al treilea, cand am derapat, dar in rest nu au fost probleme. Am demonstrat ca noul SEAT Leon are cu adevarat potential si un titlu pentru anul viitor poate deveni certitudine. Multumesc tuturor de la SEAT Sport pentru munca fantastica pe care au facut-o".
Peter Terting: "Pentru mine cursa nu a mers rau. E adevarat ca am terminat al treilea, dar setarile masinii au fost departe de a fi perfecte. Dupa al doilea tur, masina a avut o tendinta subviratoare si de aceea in cele din urma mi-am pierdut pozitia a doua. Sunt multumit sa termin pe podium la prima mea cursa cu Leon si echipa a demonstrat viitorul stralucit care asteapta acest model. Am foarte putina experienta la volanul noului Leon, asa ca de acum incolo lucrurile nu pot merge decat din ce in ce mai bine".

Cursa a doua

Conform regulamentului, pilotii plasati in primele pozitii au plecat in a doua cursa de la mijlocul plutonului. In acelasi timp, Rydell, conducand si el in premiera un SEAT Leon, a plecat din ultima pozitie.
Dificilul circuit din Valencia ofera putine sanse de depasire, asa cum echipa SEAT Sport avea sa descopere in cea de-a doua mansa. Totusi, Rickard Rydell a reusit sa avanseze constant, astfel ca la final a ocupat locul al 11-lea. Peter Terting se afla din nou in puncte, insa in urma unui acrosaj a trebuit sa se multumeasca cu pozitia a 12-a.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.