Principalele federatii sindicale din invatamant ameninta cu proteste in toata tara, in 12 octombrie, anuntand ca actiunile lor ar putea merge pana la declansarea grevei generale, daca revendicarile lor nu vor fi solutionate. Federatia Sindicatelor Li
Principalele federatii sindicale din invatamant ameninta cu proteste in toata tara, in 12 octombrie, anuntand ca actiunile lor ar putea merge pana la declansarea grevei generale, daca revendicarile lor nu vor fi solutionate. Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" si Federatia Nationala Sindicala "Alma Mater" au anuntat, marti, printr-un comunicat de presa comun ca "nu mai accepta umilinta si sacrificiul la care sunt supusi salariatii din invatamant". Sindicalistii solicita Guvernului, Parlamentului si intregii clase politice din Romania alocarea prin Legea bugetului de stat pe anul 2006 a unui procent de sase la suta din PIB de la bugetul de stat pentru invatamant, elaborarea proiectului Legii salarizarii in sistemul bugetar prin care salariile personalului din invatamant sa se dubleze pana la data de 01 ianuarie 2007 si aprobarea lui in Parlamentului Romaniei.
Cele trei organizatii mai cer negocierea strategiei de descentralizare a invatamantului preuniversitar cu federatiile sindicale reprezentative din invatamant si legiferarea proiectului negociat numai in conditiile alocarii a sase la suta din PIB de la bugetul de stat pentru invatamant, dar si mentinerea titularizarii in invatamant. Anularea OUG nr. 63/2005 si acordarea premiului lunar de doi la suta si a celorlalte premii si acordarea tichetelor de masa si a unui fond de carte de specialitate sunt alte cerinte ale angajatilor din invatamant. In vederea sustinerii platformei de revendicari, cele trei federatii reprezentative din invatamant au hotarat declansarea actiunilor de protest incepand cu data de 12 octombrie, zi in care se vor picheta prefecturile, consiliile judetene si locale din intreaga tara. "In situatia in care guvernantii vor fi in continuare indiferenti fata de solicitarile noastre, vom continua actiunile de protest mergand pana la declansarea grevei generale", sustin reprezentantii celor trei organizatii sindicale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.