Amenzi de 3,7 milioane de lei noi si inceperea urmaririi penale fata de administratorii sau patronii a 35 de firme. Acesta este rezultatul inspectiilor efectuate de Garda Nationala de Mediu, pana la finalul lunii septembrie, la gaterele si balastiere
Amenzi de 3,7 milioane de lei noi si inceperea urmaririi penale fata de administratorii sau patronii a 35 de firme. Acesta este rezultatul inspectiilor efectuate de Garda Nationala de Mediu, pana la finalul lunii septembrie, la gaterele si balastierele din toata tara. Potrivit unui comunicat al GNM, comisarii regionali au intocmit noi rapoarte care releva stadiul controalelor la gatere si balastiere, despre care autoritatile au afirmat, in repetate randuri, ca au amplificat efectele devastatoare ale inundatiilor. Astfel, in perioada ianuarie - septembrie 2005 au fost controlate 2.393 de gatere. In urma controalelor au fost aplicate 1.020 de amenzi in valoare de 2.885.850 de lei (peste 28 de miliarde de lei vechi). In plus, in noua cazuri a fost inceputa urmarirea penala impotriva administratorilor sau patronilor firmelor gasite in neregula, in timp ce alte 56 de societati au fost inchise. De asemenea, in urma verificarii a 667 de balastiere, inspectorii GNM au aplicat 223 de amenzi in valoare totala de 875.600 de lei (peste 8,7 miliarde de lei vechi), fiind inceputa urmarirea penala impotriva responsabililor de la 26 de firme. Alte 12 societati au fost inchise, cinci au primit somatii iar 40 au fost avertizate, se mai precizeaza in documentul citat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.