Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat, luni, lansarea unei emisiuni de obligatiuni pe piata interna de capital in valoare de aproximativ 60 de milioane de lei (600 miliarde vechi), cu maturitate de minimum 20 de ani. Cu fondurile obtinute din lansar
Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat, luni, lansarea unei emisiuni de obligatiuni pe piata interna de capital in valoare de aproximativ 60 de milioane de lei (600 miliarde vechi), cu maturitate de minimum 20 de ani. Cu fondurile obtinute din lansarea acestor obligatiuni, autoritatile locale intentioneaza sa reabiliteze infrastructura pentru turism durabil in zona Parang - Petrosani, Drumul Judetean 709 F, sa modernizeze DJ 686, Rau Mare -Cabana Rausor, sa reabiliteze DJ 687 Santuhalm - Hunedoara, sa modernizeze DJ 664 Lupeni - zona de agrement Straja, precum si DJ 705 Costesti - Sarmizegetusa si Aeroportul de la Saulesti, in apropiere de Deva.
"Imprumutul obligatar ofera autoritatii locale o mobilitate deosebita in structurarea finantarii. Avem posibilitatea introducerii unor perioade de gratie mai mari, plati trimestriale sau semestriale de dobanda si nu in ultimul rand posibilitatea introducerii contului escrow cu scopul administrarii eficiente a disponibilitatilor autoritatilor locale in concordanta cu necesitatile noastre reale", a declarat Mircea Molot, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.